FACULTY OF COMPUTER SCIENCE (FILKOM) UB

Dalam tujuannya untuk mencetak lulusan yang kompeten dalam bidang Teknologi Informasi, Fakultas Ilmu Komputer (FILKOM) Universitas Brawijaya menerapkan kurikulum berbasis kompetensi yang merujuk pada ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology). Didukung dengan tenaga pendidik berkualitas dan sarana prasarana pendukung yang memadai, FILKOM bertujuan untuk menghasilkan lulusan yang berjiwa enterpreneur berbasis pada moral dan etika serta dapat dipercaya sehingga mampu bekerjasama dan memberikan kontribusi di tingkat nasional dan internasional.

Jurusan dan Program Studi

Faculty of Computer Science Universitas Brawijaya (FILKOM UB) has two departments namely Departement of Informatics Engineering and Department of Information System. Department of Informatics Engineering consists of three programme namely Master of Computer Science Programme, Informatics Engineering Programme and Computer Engineering Programme. Meanwhile Department of Information System also consists of three programme namely Information Technology Education Programme, Information system Programme and Information Technology Programme.

Why FILKOM

Graduate of Information Technology (IT) program is one of the highest hiring demand by national and international industries. Nowadays utilization of IT in optimization, efficiency and decision making is essential for various industries growth. Moreover graduate of IT also have potential chance become an entrepreneur with good income.
Faculty Services

FILKOM secara berkelanjutan terus mengupayakan peningkatan di bidang penelitian, baik

Memilki pilihan program studi bidang Ilmu Komputer terlengkap Mengacu pada rekomendasi

Menerapkan Sistem Pendampingan dalam Orientasi Mahasiswa Baru FILKOM menerapkan sistem pendampingan